28 augustus, 2010

Avondwandeling vrijdag 27-8-10

Na een tijdje niet geweest te zijn in het AWD  besloot ik op mijn eerste vakantie dag om er s'avonds even naar toe te gaan. Ik ging erin bij Vogelenzang en liep richting Vinkenveld toen mijn oog viel op een stel zwammen onder aan de voet van een oude Kastanjeboom.

Ik ging verder via het Vinkenveld naar het betonnen beekje  De zon scheen er prachtig over heen. Wat mij opviel was dat de bomen al de Herfst kleuren gaan aannemen.

Aan het einde van de beek voorbij de schuilhut liep ik rechtsaf het pad op richting Indische Herdenkingsmonument. Daar kwam ik deze boom tegen, doormidden gespleten.

Eerst zag ik geen hert maar bij het Zwarteveld kanaal daar stond een groepje rustig te eten. Totdat ze mij zagen en ervan door gingen. Het was een groepje dat bestond uit een Spitser en een vrouwtje met jong.

Op de foto lijkt het dat de moeder het jong roept om door te lopen
Vanaf het betonnen bruggetje bij het Zwarteveld kanaal een mooi overzicht van de donkeren wolken die eraan komen en het hoge water.
Een zwaan die aan de kant zat was niet erg blij met me omdat ik iets te dicht bij kwam. Maar het ging helaas niet anders, anders het ik natte voeten gekregen door de hoge waterstand.
Ik loop terug richting uitgang als dit hert plots weg schiet.
Ik loop naar het Nieuwekanaal toe om daar aan de waterkant even iets te drinken

Terwijl ik daar zit komt plots de Vos te voorschijn. Ze kijkt of ik iets te eten heb maar er is niets. Even later komen er nog twee mensen bij zitten en we wachten af wat de vos doet. Ze blijft even in onze buurt hangen en gaat dan weg. ook ik stap op en ga naar de uitgang toe met een heerloijke kleine wandeling.
Vakantie is begonnen.

Posted by Picasa

7 opmerkingen:

 1. ondanks de kleine wandeling, toch mooie momenten gehad. Het vosje is natuurlijk altijd leuk wanneer deze even om de hoek komt kijken. Een fijne vakantie en geniet er van.Hopelijk komt het zonnetje ook even om de hoek.
  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Ria, een heerlijke avondwandeling was dat, mooie afwisselende fotoserie.
  De vos met de blauwe lucht er achter vind ik top!
  Een hele fijne vakantie wens ik je!
  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Ria
  De wandeling was klein maar fijn.
  Die foto’s van die vos zijn erg mooi.
  Groetjes Herman Versteeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi die vossen foto's!
  Kort wandeling, maar weer veel gezien.
  Mooi werk!
  Groet,
  Peter en Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ria, de foto's van de vos vind ik echte toppers, wat een mooi licht en mooie composities. Enne.....na een nat begin, krijg je nu een paar mooie zonnige dagen, geniet van je vakantie en maak veel mooie foto's, kunnen wij meegenieten.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 6. jeetje en nu heb je alweer heel wat vakantie dagen gehad .
  je hebt de vos er prachtig op staan , het blijft bijzonder !!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Ria
  Wat een prachtfoto's van de Vos..
  Ja een moie wandeling...We zullen elkaar wel weer tegen komen met de bronst
  Gr Henk

  BeantwoordenVerwijderen